Старши треньорът на Берое Илиан Илиев остава в отбора за още една година, изненадващо заяви самият той на извънредна пресконференция в Стара Загора.

В залата на Общината, повече от 60 човека, голяма част от тях фенове, приветстваха с дълги аплодисменти решението на наставника на зелените.

„На път за залата бях готов с решението си да се откажа и да напусна поста си” - призна Илиев - „В крайна сметка обаче промених мнението си. Водих разговор с Митко Динев и той ми даде обещание, че ще осигури адекватна издръжка за отбора през следващия сезон. Той ме убеди да остана”,

„Със семейството си бях решил да се откажа, но послушах сърцето си и оставам. В момента все едно залагам на покер и все едно залагам на сляпо. Ако бях от една година тук и не бях преживял всичко, което ми се случи в Стара Загора в последните две години, със сигурност щях да напусна, дори и да бяхме спечелили Купата, както и се случи.”

„От много време в отбора няма сигурност. Знаем, че Дамян Георгиев прави всичко възможно, да се подобри ситуацията, но това положение тормози мен, самият Дамян и футболистите. Мисля, че закъсняхме с всичко това, което се случва в момента.”

„Набелязали сме 4-5 футболисти. Ако успеем да ги вземем, съм сигурен, че ще се представим добре през идния сезон”, каза треньорът на Берое.

Преди една седмица Митко Динев бе заявил, че неговият Холдинг Загора ще даде 100000 лева за тима преди началото на новия сезон. В разговора си с Илиан Илиев Динев е обещал в, че ще направи всичко възможно, за да убеди хора от бизнеселита на Стара Загора помогнат за осигуряване издръжката на тима.