Каква е точно ситуацията с младия Ненад Лукич след като се заговори, че е собственост на Партизан и е в Локо Пд само под наем и при продажба българския тим може да получи само процент от парите за него. Да обясни положението за юношеския национал на Сърбия се зае Бранко Милованович, който и доведе Лукич в Пловдив.

„Локомотив Пловдив закупи Лукич от Партизан, категоричен е Бранко. Всички права и власт над Ненад има Локомотив. Партизан няма никакви права над Лукич. Играчът е интересен и нека бъда искрен - към него има четири много добри оферти. Ненад ще започне подготовка с нас. От 20 юли ще играе на европейското първенство за юноши с екипа на Сърбия.”

Бранко Милованович изрази пред Дарик радио и неговото желание Ненад Лукич да остане в Локо Пд и през следващата година.

„Нека играе още година за Локомотив и после, ако ще го продаваме, да го направим след една година, споделя Милованович. Ако дойде някоя оферта за него, която не се отказва, тогава ще решаваме. Все пак всички работим за пари.”

Спортният директор на Локомотив изражи увереността си,че отборът ще е по- силен през следващата година.

„Сигурен съм,че дисциплината в отбора ще е много по- голяма, категоричен е Бранко. Сигурен съм,че няма и да се получават и ситуациите от предишното първенство, когато на два, три пъти играхме слабо. Николич е отличен треньор, добър човек, който добре работеше. Но аз търся човек, който може да е на разположение и да работи 24 часа за Локомотив. Николич не можеше, поради различни проблеми, да прави това и затова го освободихме.”