Един от най-добрите нападатели на Нафтекс – Любомир Любенов ще бъде преотстъпен на Черноморец през новия сезон в А група. Любенов взе участие в две контроли на „сините” от Бургас и реализира три попадения.

Към него има сериозен интерес от немски клубове и се очаква той да бъде наблюдаван от мениджъри на няколко отбора от първа и втора Бундеслига.

По- късно днес Любенов ще играе за Черноморец в контролата със Сливен, а в събота ще е твърд титуляр в двубоя срещу Ботев Пловдив.

Димитър Димитров – Херо ще използва експериментален състав в днешната контрола срещу Сливен. В нея няма да вземат участие футболистите, които играха до 75-та минута в мача с Берое. На тяхно място обаче ще играят всички, които са здрави, като идеята на наставника на бургазлии е 11-те да останат на терена през целия мач.

Първите впечатления от дошлия на проби Дарко Ракичевич са оптимистични, като днес сръбският защитник ще играе 90 минути, заедно със Слави Костенски в защитата на отбора, а в рамката на вратата ще застане Иван Чворович, който вчера подписа официално договор с Черноморец. Останалите, които са сигурни за мача са Пенев, Т.Димитров, Цанков, Траянов, В. Иванов, Любенов, Старокин и Коста Янев.