Новото попълнение на Лудогорец сърбинът Неманя Милисавлиевич заяви пред Гонг, че е убеден във втората поредна титла на своя отбор тази година. Милисавлиевич бе привлечен от Рапид Букурещ това лято, като ще се бори за място в титулярната единадесеторка на Лудогорец с още няколко свои колеги. Сърбинът даде интервю за Гонг в средата на първия подготвителен лагер на отбора на турска земя.

„Чувствам се отлично, тъй като в отбора има няколко сръбски футболисти. Тук е и Станислав Генчев. Те ми помагат много, за да се адаптирам бързо. Добре е да има конкуренцията. Най-добрият ще играе. Който избере треньорът, той ще играе. Не се плаша от конкуренцията. Най-добре се чувствам като ляво или дясно крило“, каза сърбинът.

Футболистът призна, че се е чувал доста пъти със Станислав Генчев в момента, в който е станало ясно, че идва в Лудогорец. „Играхме 2 години във Васлуй заедно, след това поддържахме контакти и се чух с него преди да дойда в Лудогорец. Доколкото знам моят мениджър е говорил с треньора и така се стигна до трансфера ми. Имах още една оферта, но избрах да дойда в България. Избрах Лудогорец, тъй като е по-близо до Сърбия. Другата оферта беше от Дания. Ако се отвори възможност, бих желал да заиграя в Западна Европа. Печелил съм първенство и купа на Румъния, а освен това имам и един загубен финал в Румъния. Убеден съм, че тази година ще станем шампиони“, каза Милисавлиевич.

Той изрази желание да играе с новия си тим в груповата фаза на Шампионската лига. „Надявам се, че ще играя в Шампионската лига. Играел съм квалификация с Васлуй за влизане в Шампионската лига, но не се получи. Сега се надявам да стане“, каза крилото.

Той допълни, че конкуренцията за националния отбор на Сърбия е жестока и трудно ще влезе там, въпреки че е играл при юношите.

„Дали българското първенство е по-силно от румънското мога да кажа едва, след като изиграя няколко мача в България“, заяви Милисавлиевич.

Сърбинът си спомни и за два момента, в които с бившия си отбор Васлуй е имал пререкания с български тимове, като единият бе именно Лудогорец. „Спомням си за тези мачове. Имаше много нерви и червени картони. Срещу Лудогорец в Австрия имаше червени картони и това бе проблема, завършихме реми. С ЦСКА проблемът май беше, че те имаха претенции към съдията. Помня, че имаше доста червени картони. Нашият треньор искаше да напускаме терена“, спомни си Милисавлиевич.