Новакът в А група – тимът на Нефтохимик записа страхотна победа над градския си съперник Черноморец в дербито на Бургас, с което бе открит третият кръг на А група. Момчетата на Валери Дамянов успяха да сътворят пълен обрат, за да стигнат до успеха с 3:2. Всичко в мача бе решено в даденото от съдията продължение, в което Петър Димитров вкара фамозен гол след странична ножица.

През първото полувреме двата тима не показаха зрелищен футбол, въпреки че още в третата минути възпитаниците на Димитър Димитров-Херо успяха да поведат в резултата. Още при първата си сериозна атака домакините поведоха с гол на Маркиньо. Фонсека навлезе мощно в наказателното поле, където бранител на Нефтохимик го събори на земята. Топката обаче се озова в краката на Маркиньо, който без забавяне, с удар от границата на пеналта успя да се разпише.

Домакините продължиха да бъдат по-активният тим на терена, но не успяваха да застрашат сериозно противниковата врата. От своя страна футболистите на Нефтохимик често бъркаха в подаванията си и трудно организираха опасни атаки.

Втората част започна много добре за „зелените“. Тимът на Валери Дамянов стигна до дузпа, след като Ник Дашев фаулира в наказателното поле Калоянов, за което Вихрен Манев посочи бялата точка и показа жълт картон за вратаря. Футболистите на гостите имаха претенции за червен картон, който в крайна сметка не бе показан.

Николай Чипев застана зад топката и стреля безпогрешно за 1:1. Голът падна в 54-ата минута на срещата. Радостта на Нефтохимик обаче трая твърде кратко, след като Лъчезар Балтанов успя да даде нова преднина на своя тим, само шест минути след изравняването. След центриране от фаул отдясно, Балтанов бе оставен абсолютно непокрит и с хубав удар по диагонала прати топката в мрежата.

В 75-ата минута отново дойде моментът на Нефтохимик и Николай Чипев. Гостите стигнаха до пряк свободен удар на около 24 метра от вратата на Дашев. Зад топката отново застана бившият халф на ЦСКА, който стреля изключително технично в горния ляв ъгъл на вратата и не остави никакви шансове за вратаря на домакините.

В първата минута от даденото от съдията продължение, влезлият като резерва Петър Димитров вкара брилянтен гол който в крайна сметка се оказа от изключителна важност. След пробив по дясното крило, топката стигна до Живко Петков, който центрира прецизно към Димитров, а той със странична ножица я прати неспасяемо в мрежата за 3:2.

В оставащите минути до последния съдийски сигнал Вълчев от тима на Нефтохимик получи втори жълт картон, за което бе отстранен от игра. Това обаче не повлия за крайния изход на мача и трите точки за „зелените“. Така Нефтохимик събра актив от шест точки след изиграването на три мача от началото на сезона. Черноморец е осми с три точки.