Нефтохимик спечели с 2:1 като гост на Любимец в среща от 37-ия кръг на А група и събра 22 точки. Бургазлии остават на 13-о място, след като се изравниха с Пирин (Гоце Делчев),който приемат в последния мач. Двата отбора обаче отдавна знаят съдбата си - догодина ще играят в Б група.

Футболистите от морския град играха по-добре през по-голямата част от мача, но заради грешка в защитата,допуснаха първи гол във вратата си. Центриране отдясно на Иван Вълчанов намери Стефан Христов на първа греда, който в 27-ата минута откри резултата с глава.

Две минути по-късно Нефтохимик стигна до равенството, отново след гол с глава. Любомир Божинов от 10 метра не остави шанс на вратаря Радослав Рашков, засичайки топката от ляво след пробив и подаване на Ивелин Янев.

Божинов пък подаде за втория гол на Нафтата днес, след като пусна пас през центъра на защитата. Живко Петков излезе от дълбочина, напредна отляво и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините за 1:2 в полза на възпитаниците на Златко Янков.

"Закономерно победихме, защото бяхме по-добри. В оставащите мачове с Берое и с Пирин (Гоце Делчев) ще търсим максимум точки и ако може да завършим на 12-о място. В същото време търсим и облика си за следващата година", коментира за БТА изпълнителният директор на "шейховете" Костадин Джамбазов./БТА