Отборът на Славия записа лесна победа над Нефтохимик в мач от 17-ия кръг на А група. Възпитаниците на Милен Радуканов взеха трите точки след 2:0 на стадиона в столичния квартал „Овча купел“. Головете за „белите“ бяха дело на Чавдар Янков и Фернандо Да Силва още през първата част.

Мачът започна отлично за домакините, които взеха преднина в резултата още в 3-ата минута. Галин Иванов намери Атанас Курдов пред наказателното поле, той чудесно овладя и след като се обърна подаде към Чавдар Янков, за който остана по-лесното – да се разпише във вратата на гостите.

Гостите от Нефтохимик трудно успяваха да създадат нещо интересно в предни позиции, като предимно се отбраняваха в собствената си половина. В 20-ата минута „зелените“ трябваше да извършат и принудителна смяна, след като Лемперов получи травма.

В 31-ата минута резултатът стана 2:0 след попадение на Фернандо Да Силва. След добра атака отдясно, топката бе центрирана към Да Силва, който с глава я насочи в мрежата. Преди да пресече голлинията, топката се отклони в левия страничен стълб на вратата.

Най-чистото положение за гостите дойде в продължението на първата част, когато след изпълнение на корнер, страничният стълб се оказа верен помощник на вратаря Георги Петков.

През второто полувреме двата тима предложиха доста мудно темпо на игра и логично нови голове не паднаха. В заключителните минути на мача, гостите от Нефтохимик останаха с десет човека, след като Петър Димитров успя да изкара два жълти картона в рамките на няколко секунди. В продължението на срещата пък Атанас Курдов пропусна на абсолютно празна врата.

Славия остава на 10 място във временното класиране с актив от 17 точки, Нефтохимик пък остава в зоната на изпадащите с пет точки по-малко.