Нефтохимик победи Пирин Гоце Делчев с 2:1 в мач от 38-ия кръг на А футболна група, който няма голямо значение за крайното класиране, тъй като и двата отбора вече са изпаднали от елита.

Двата отбора играха много слабо в първите 35-40 минути от мача, но до края на първото полувреме бургазлии изпуснаха два пъти сами срещу вратаря на Пирин ГД и стигнаха до гол в заключителните секунди. Най-напред Емануил Манев след самостоятелен пробив излезе от ляво сам срещу вратаря, но потърси комбинация с Петков вместо да стреля и топката излезе в аут.

Минута по-късно Любомир Божинов изведе Живко Петков сам срещу вратаря Янев, но нападателят на Нафтата изпрати топката в краката на стража. В последната минута все пак падна и първото попадение в мача. Отново Божинов изведе Манев от ляво, след което Манев пусна топката успоредно в наказателното поле и за Николай Костов нямаше проблем да вкара на празна врата - 1:0.

През второто полувреме двата отбора си размениха по един гол. В 65-ата минута след триходова комбинация Борислав Хазуров - 1:1.

В 71-ата минута Галин Димов центрира и Михаел Орачев от въздуха с отличен удар с крак оформи крйния резултат - 2:1 за Нефтохимик.