Нефтохимик и Калиакра завършиха наравно 1:1 в контролна среща по футбол, играна на градския стадион в Поморие, съобщава официалния сайт на новака в А футболна група.

Домакините упражниха натиск в началните минути, но не застрашиха опасно вратата на гостите. След няколко пропуска на нападателите, Галин Димов откри резултата за Нефтохимик в 19-ата минута, след като получи хубав извеждащ пас от младежкия национал Емануил Манев.

В 33-ата Георги Петков възстанови равенството след центриранр отдясно. В мача ще се запомни и ударът в гредата от около 25 метра на Цветомир Цонков. В отбора на Нефтохимик в игра се включиха двама нови вратари – Мартин Теменлиев и Пламен Колев, който за последно игра в Черно море. В 70-та минута в игра влезе и Коста Янев, който замени дейния Цонков.

След мача старши треньорът на Нефтохимик Антон Спасов заяви, че момчетата са се старали, но все още има още много работа, която да се свърши до началото на първенството. Спасов добави, че селекцията е отворена и той не би се поколебал да приеме в отбора нови футболисти, защото според него, добри футболисти са необходими на всеки отбор.

От трибуните на стадиона в Поморие контролата изгледаха двамата собственици на Нефтохимик Николай Филипов и Валентин Каравълчев. От зоната за служебни лица двубоя с интерес проследи и футболната легенда Иван Вуцов, който е на почивка по морето.

Следващата контрола на Нефтохимик е в събота срещу тима на Мастер. Часът и мястото на провеждане ще бъдат обявени допълнително.