Един от най-големите таланти от школата на Левски започна тренировки с Локо Пд. Както вече ви съобщихме, Емил Колев ще мине пробен период и старши треньорът Неделчо Матушев ще реши дали ще остане да се състезава за „черно-белите”.

Емил Колев е син на легендата на баскетболния Балкан Данчо Колев и дълго време бе капитан на юношеската формация, родени 1990 година. Емил Колев стана популярен, когато в един мач с ЦСКА бе със счупена глава и отказваше напусне и искаше да продължи двубоя.

Миналата година Колев бе преотстъпен на Шумен, след което бе върнат, но смяната на треньорите не му даде възможност да стигне до първия тим. Позицията, на която играе най-много е на дефанзивен халф.

През последната година се състезава в елитната юношеска група при най-големите, където право да играят имат четирима футболисти над 19-годишна възраст.

Поканата за пробен период в Локомотив Емил Колев е получил лично от старши треньора Неделчо Матушев. На снимката Емил тича с сигурния нов в тима – сърбина Боян Дойкич (№17), а на втората е и аржентинецът Бариентос (№25). Колев знае няколко езика и без проблем общува с чужденците в Локомотив.

В същото време Неделчо Матушев ще води занимания по два пъти на ден. Днес и утре сутринта групата от футболисти ще е по-малка. Едната половина ще тренира, а другата ще премине медицински прегледи.