Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев призна, че ситуацията в клуба не е от най-нормалните. През последните десет дни на „Лаута” неофициално бе назначен и освободен Едуард Ераносян, който на всичкото отгоре вчера бе наказан още две години да не заема официален пост във футбола.

„През цялата си кариера на треньор никога не съм бил поставян в по-сложна ситуация”, каза Матушев без да пояснява откъде произтича сложността. „Не казвам, че някой ми се меси в работата. В последните мачове аз правя състава. Преди това той бе определян от Христо Бонев.”

Неделчо Матушев говори и за предстоящия мач на Локо Пд с Левски на „Герена”. „Знаем, че Левски е много силен отбор, но ние ще се опитаме да спечелим пълен актив от точки в оставащите четири мача. Разбира се в подготовката си за двубоя със „сините” обърнахме сериозно внимание на опазването на Гара Дембеле. Говорихме много с момчетата как точно да му противодействаме. Надявам се да успеем, тъй като Дембеле се възползва и от най-малката грешка на противника.”

За мача с Левски от сметките на Матушев отпада полузащитникът Мартин Керчев, който е с контузия. Добрата новина за „смърфовете” е завръщането след изтърпяно наказания на Базил Де Карвальо.

Пловдивчани пътуват за столицата в деня преди мача, като ще направят последната си тренировка на комплекса Царско село.