Иво Тонев засегна на пресконференцията на Левски и слуховете, че е подставено лице в управата на „синия“ клуб. Той говори и за продължаващия строеж на сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“.

„Нито съм подставено лице на някого, нито съм глупав. Давам всичко от себе си Левски да мине през този труден период. Който иска да ни помогне, който не иска, поне да не пречи.

„Не се разбрахме лесно с двама-трима от чужденците. С всички българи се разбрахме в рамките на 5-10 минути. Факт е, че изпълняваме ангажиментите, които сме поели. Изплатихме парите в срок и за това получихме лиценз. Това костваше 5 месеца никой да не получава заплата.“

„Сектор „А“ на стадиона – всички приходи ще отиват в строителите, на които дължим пари. Ако отборът играе добре и на трибуната идват по 6000 ще го изплатим бързо. Сектор А ще е готов през октомври, но кога ще приеме публика, не знам. Изключително важно нещо е козирката. Работи се ежедневно и с добри темпове. След него ще обмислим много добре следващата си стъпка. Не съм глупав, но не съм и съвсем наред. Ще се въздържа да коментирам един човечец – да дойде и да види. Беше забавен строежът, аз също имам вина, но ще бъде готов. Левски ще е първият отбор в България с такъв сектор на стадиона. Ако имаме сериозна посещаемост и добро разбиране, да седнем и да започнем да правим сектор Б. Нямам намерение да правя сам самичък да правя това скъпо нещо“, заяви Иво Тонев.

Тонев говори и за изплащането на дълговете от страна на Левски.