Разбитата схема за черно тото е обхващала мачове от всички групи на родното ни първенство, съобщи пред Дарик експертът по киберпрестъпления Явор Колев. При акцията на ГДБОП в един от пунктовете се е появил футболист на професионален отбор у нас, а в друг - шефът на фенклуба на друг участник в първенството ни по футбол.

Дарик научи, че бившият футболен национал Георги Бачев, чието име се появи в медиите, не е организаторът на мрежата за черно тото. Източници от полицията съобщиха пред Дарик, че зад схемата стоят двама от президентите на футболни клубове у нас. Техните имена обаче от МВР засега не съобщават, тъй като все още няма достатъчно доказателства срещу тях.

Експертът по киберпрестъпления в ГДБОП Явор Колев уточни, че е имало план, според който мрежата от пунктове, където се играе черно тото, трябва да обхване цялата страна. Манипулирани са резултати от всички групи на родното първенство, твърдят още антимафиотите: „Всички спортни резултати, на които би могло да се залага, от каквато и да се сетите футболна група, могат да бъдат компрометирани именно с такова предварително уговаряне на резултата. В един от пунктовете се яви футболист от местния футболен отбор, а на пункт в друг град се появи шефът на фенклуба на местния футболен отбор".

28 са разбитите пунктове за черно тото в страната до момента, съобщи още Явор Колев. Подобна схема за черно тото с посредници при залагане в сайтове зад граница до момента не е имало у нас, твърдят от ГДБОП.