Почти сигурният нов собственик на Локомотив Пд Левент Назифоглу ще бистри спортно-техническия и ръководния щаб на клуба през уикенда. Това разкриха хора близки до турския бизнесмен. В неделя Назифоглу ще направи своя избор за треньор както и за хората имащи участие в цялостната структура на клуба. Тези действия са насрочени ден по-рано от 30 юли, за когато се твърди, че сделката с Емил Наков и Таня Тасева ще бъде финализирана. Веднага след сделката Левент ще обяви хората, с които ще работи, за да не се губи повече време, тъй като първенството започва съвсем скоро.

Още утре Назифоглу ще присъства на контролната срещу с Олимпик (Баку) в Банско. Очаква се бившият вратар на Галатасарай да обсъди със сегашния треньор Стефан Генов вероятна нова селекция, която трябва да бъде изключително мълниеносна. „Трябват ни 4-5 човека, защото така не е сериозно да започнем първенството. Липсват ни хора на различни постове и трудно ще удържим фронта с наличните играчи” коментира Генов. Наставникът се е видял в чудо, тъй като трудно окомплектова състав дори и за тактическите упражнения. В момента Генов не разполага и с нападатели, заради болестта на Влади Златинов и контузията на Димитър Илиев. Така здрави са само Въндев и Златковски, които са крайно недостатъчни.

В същото време генералният секретар на Локомотив Атанас Узунов заяви, че работи по намирането на пари, които да бъдат депозирани в БФС преди старта на шампионата. Нужни са 50 хил. лева, които служат за гаранционен фонд и изплащане на съдийските такси. „Имаме още една седмица. Според мен ще се оправим с това плащане и ще стартираме нормално шампионата. Надявам се сделката да стане факт възможно най-скоро, за да се изчитят тези проблеми” коментира Узунов.