Неделното издание на вечното дерби между Левски и ЦСКА може да протече без фенове на "червените", тъй като ръководствата на двата тима, в лицето на Наско Сираков и Емил Костадинов, все още не могат да постигнат договорка за разпределението на билетите за двубоя на стадион Васил Левски, до който остават само четири дни.

Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков заяви в ефира на Спортно шоу Гонг, че ако не се сдобие с писмено уверение за това колко билета ще получат "сините" за ответния мач на пролет, може да се стигне до затварянето на Сектор Г.

От своя страна Емил Костадинов бе категоричен, че ако това се случи, на двубоя ЦСКА – Левски също няма да има привърженици на съперниковия тим, в случая – „синята” агитка.

Наско Сираков: „Никъде и никой не може да ни задължи да даваме определена бройка билети. Но когато има единомислие, няма да има никакъв проблем да стигнем до разбирателство. Изглежда, че в ЦСКА има хора, които не познават наредбите. Нищо не ни дава спокойствието към момента, че ако дадем сега 3000 билета на ЦСКА, ще получим същата бройка за следващия мач.”

Емил Костадинов: „Ако от Левски се съгласят да дадат целия сектор Г, а след това ние ще им дадем целия сектор Б. Иначе по-добре да няма никакви фенове на ЦСКА в това дерби и след това на Левски на „Българска армия”. Нашият стадион по-малък и няма да може да отпуснем 3000 билета за феновете на Левски ние заявихме, че няма да играем на стадион „Васил Левски”. Надявам се да не се стигне до там, че през лятото на дербито да затворим сектор Б. Ако Левски ще ни дадат целия сектор Г, ние ще дадем сектор Б. Във футбола има победени има и победители.”

По-рано днес щабът на „армейците” излезе с официално становище, в което се казва, че не са съгласни с процентния дял, който е отпуснат от страна на Левски – 3000 билета.

Изпълнителният директор на Левски заяви, че с предишното ръководство на ЦСКА не са имали никога проблеми по този въпрос, както и с договорката двата мача между грандовете да се провеждат на Националния стадион „Васил Левски”.

"Аз мисля, че най-правилното решение беше както до сега, когато се играеше на „Васил Левски”, стадионът се разделяше на две. Но с връщането на дербитата на клубните стадиони, ще се върнем към годините от 1999, 2001 и 2002 година, когато имаше чупене на съоръженията”, каза още Наско Сираков по тази тема и уточни, че опитите от страна на „сините” за предварителна договорка са започнали още на 28 август, много преди да започне ремонтът на стадион „Георги Аспарухов”. Мисля, че и двата клуба ще направят всичко възможно да се разберат. Важното е да се получи един празник на футбола в неделя и всеки човек да си седне на мястото и спокойно да подкрепя отбора си”, добави още Сираков.

На въпрос, дали е възможна някаква уговорка на дербито, и двамата категорично отрекоха изобщо някога това да се е случвало, нито ще може да се случи.

„ Безсмислено е да говорим за уговорка в дербито. Ние българите виждаме нещо потайно и има нещо скрито. Когато гласуваш доверието на един треньор трябва да е за по-дълго време. Личният живот е отделен от работата”, каза членът на управителния съвет на ЦСКА.

Наско Сираков отговори в типичния си стил: Ако Емо е съгласен, да го уговорим, ние да победим. Съгласен съм. Залогът е много голям. При една наша победа, първенството се заплита максимално. Не очаквам кой знае каква красива игра. Дай Боже, да има голове, за да бъдат доволни хората.”

Наско Сираков бе категоричен, че Левски има потенциала да победи всеки един български отбор: „Нашите фенове очакват да го спечелим. Аз казвам, че Левски в момента е вкарал много повече голове. Много по-лесно приемахме тези дербита като състезатели, защото отговаряхме само за себе си. На 45 години как ме виждаш да започна да му показвам на Николай Димитров, като той минава покрай мен с 200.”

Двамата завършиха разговора в оптимистичен тон, че двата клуба ще се разберат за въпросната бройка и феновете на двата отбора няма да бъдат ощетени.