Целта на Левски е двойният триумф в шампионата и в турнира за Купата на България, това заяви спортният директор на „сините” Наско Сираков в специално интервю за Гонг.

„Има още шест мача до края на първенството, а нашите противници в оставащите срещи са доста сериозни. Ако Левски играе на върха на своите възможности и по начина, по който може да играе, смятам, че много трудно отбор от България може да ни спре за първото място”, заяви шефът на шампионите.

Според Сираков няма да има промени в клуба, ако лидерите в класирането изпуснат титлата. „Ние сме показали, че моментните резултати не ни влияят. Не позволяваме еуфорията и разочарованието да са водещи във взимането на решения, които касаят дългосрочните перспективи в клуба”, каза спортният шеф на Левски.

„Иначе г-н Тодор Батков е в правото си като собственик да променя, каквото желае. Но се съмнявам, че ще настъпят каквито и да е промени, защото нашите привърженици са доволни от това, което виждат, и оценяват това, което се прави от спортно-техническото ръководство на клуба. Батков е доволен от това, което има като отбор”, смята босът.

„Най-логичното нещо за мен е и двете купи да бъдат на Герена тази година. Разбира се, към това ще се стремим. Футболът обаче затова е и алогичен спорт – защото се получават изключително интересни и странни резултати. Надявам се обаче да покажем, че може да се случи и логичното във футбола”.

„Само малките деца не разбраха, че всеки от Локомотив София си носи временното класиране в задния джоб и си го гледа по 15 пъти на ден. Това си е тяхно право, а и те не са имали такава възможност от 10-12 години. Така че е нормално да си мечтаят. Но ще си останат с мечтите”, заяви спортно-техническия директор на „сините”. Той добави, че никакъв резултат в мача между ЦСКА и Локо Сф няма да го изненада.

Относно селекцията през лятото Сираков съобщи, че клубът иска да привлече поне двама качествени играчи – един в офанзивен план и един в защитата. „Ще търсим централен нападател и централен защитник. Всичко зависи от това, дали ще намерим такива играчи. Още един път казвам, ние няма да правим селекция само за да се харесаме на този или на онзи. Предпочитам да изчакаме още една година, докато нашите юноши, които узряват и показват, че имат място в отбора, наистина да се наложат там. Иначе на килограм селекция няма смисъл да се прави, особено в България”, коментира шефът на Левски.

Сираков заяви, че по всяко време има опасност отборът от Герена да се раздели с някои от основните футболисти: „Играч, който не защитава името си и не скача според летвата, която е повдигнал самият той, може да си замине винаги”.

Босът отказа да коментира слуховете, че старши треньорът на Левски Станимир Стоилов ще застане начело на националния отбор. „Ако утре БФС реши Мъри да поеме българския тим за двете срещи с Беларус, тогава ще коментирам”, категоричен бе Сираков.

„Дали УЕФА или Шампионската лига е по-подходящ турнир за Левски, ще се разбере края на юли до средата на август, ние въобще не мислим за европейските състезания. Засега наша цел е да вземем двете купи в България. Да му мислят отборите, които ще играят срещу нас. Ние няма от както да се притесняваме”, каза още Сираков.

Чуйте цялото интервю с Наско Сираков.