Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков бе гост в студиото на „Спортно шоу ГОНГ” и сподели мнението си по наболели проблеми, свързани със „синия” клуб и българския футбол. „Аз вече свикнах с мисълта, че съм си роден виновен, но да не забравяме, че съм изпълнителен директор на най-успешния и на най-популярния клуб в България. Нормално е такива хора да се атакуват. Аз промених изключително много неща в нашия клуб като цяло, към добро, към едно европейско поведение. По никакъв начин не искам вече да излизам от тези рамки. Мисля, че вече съм узрял,” заяви Сираков.

На нападките на президента на Пирин Николай Галчев след съботния сблъсък в Благоевград, той отговори: „Не се сърдя на Николай Галчев, но в Европа много рядко можеш да видиш така „благодетелите” на клубовете да излизат и да плюят. Най-нормалното щеше да е да излезе и да каже „Сбърках”, след като е гледал записа на мача.”

За взаимоотношенията си с президента на Славия Венци Стефанов, Сираков не бе многословен – „Преди осем-девет месеца коментирах Венци Стефанов, повече няма да говоря. Явно от доста време не сме приятели и не поддържаме контакт.”

Дали помага или пречи Сираков на Левски с участието си в управлението на българския футбол? „На мен ми омръзна да говоря на тема – помагам или преча. От една страна съжалявам, че влязох в Изпълкома. От друга се радвам, защото мога да си кажа мнението. В определени моменти Боби Михайлов е мек президент, а в България имаме нужда от диктатура. В Левски има диктатура, четирима човека командват парада.” 

Сираков коментира и изявите на Левски през последните месеци: „Ако не заслужаваме и губим точки, и не играем добре – няма да станем шампиони. Но нашата цел е да радваме хората, 20 минути след мача на трибуните хората да стоят и да скандират името на отбора. Това е най-голямата цел, която сме си поставили. Ако не станем шампиони тази година, догодина ще станем с 10 точки напред първи. Не казвам, че и тази година няма да станем шампиони. Отборът не играе така, както играеше миналата година. Неминуемо ще има лъкатушене, особено когато играем в провинцията. Ние сменихме много футболисти, ще сменим още, те ще трябва да се аклиматизират. Това е спорт, основното е да носи радост на хората. Ние превръщаме всеки мач във война, това не омръзва ли вече на хората…Да, сигурно има привърженици, които им се иска да бием с по 5-6 гола, но когато виждат, че отборът се раздава максимално, разбират и загубените точки.”

„Тодор Батков е единственият собственик, който не се бърка в работата на треньора, на спортно-техническото ръководство. Той знае и вярва, че това е бъдещето на българския футбол,” каза босът на „сините” за връзките си със собственика на клуба.

Личното мнение на Наско Сираков за назначаването на Станимир Стоилов и като селекционер на България: „Аз смятам, че това е най-правилния, ако не и единствен вариант за българския футбол. Мисля, че Мъри може да се справи на двете места и прекалено много го уважавам, за да упражня натиск или каквото и да било. Щом той е решил така, трябва да се спрат спекулациите.”

„Предпочитам да направим успешно представяне за Купата на УЕФА например, отколкото да станем шампиони”, каза с ръка на сърцето Сираков.

"Феновете на Левски няма от какво да се притесняват. И не мисля, че те се притесняват - това си личи от поведението им на стадиона. Когато има отбор на пет точки пред Левски, леко съм нервен. Но като знам, на какво е способен Левски, се успокоявам," завърши Сираков.