Спортният директор на националния отбор Наско Сираков обеща България да бъде значително по-добра през юни, когато е решителното домакинство на Ейре. Босът на държавния тим определи като трудна победата срещу Кипър, но не скри задоволството си от себераздаването през целия мач.

„Тежък ми се видя, особено след като първото полувреме определено пропуснахме да решим нещата рано-рано в наша полза. Второто имаше някои положения, от които ни настръхнаха косите. Няма мач, в който да не се стига до такива положения. Радостното е, че имахме и малко късмет, и стигнахме до победата. Късметът помага на силните и на тези, които искат повече”, заяви Сираков.

„Доволен съм от себераздаването през целия мач, поздравявам всички футболисти. Нашият отбор излезе без най-големите си звезди, но всички дадоха всичко от себе си. Казахме и в съблекалнята, че не сме направили нещо специално”.

Относно голмайстора Димитър Макриев, Сираков заяви: „Какво да казвам за Макриев, той игра 2 минути”.

„Този отбор иска, може и ще чакаме по-спокойно мача с Ейре, който може да ни даде възможност да помечтаем. Шансовете ни все още са минимални и ще пораснат, ако спечелим юни месец срещу Ейре”

„Най-вече съм доволен от начина, по който тези 10 дена се готвихме, тренирахме и проведохме мачовете. Най-важното е, че запазихме шансове да стигнем поне до бараж”

„Юни месец (срещу Ейре) ще излезем значително по-добри. Имаше спорни ситуации, но каквото и да си говорим сега резултатът е в наша полза, така че трябва да сме доволни от рефера”.

„Публиката ни е уникална и феноменална. Не очаквах толкова хора, но съм 100% убеден, че на 6 юни няма да има празна седалка. Очакванията ми са да спечелим”, допълни Сираков.