Голям карък споходи нападателя на Локомотив Пловдив Рангел Абушев. 21-годишният техничар счупи дясната си ръка по време на последната тренировка на „смърфовете” за годината.

Абушев веднага бе откаран от лекаря на черно-белите Костадин Павлов в болница, за да му бъде направен рентген. Снимката показа, че и двете кости на дясната ръка са счупени и почти сигурно ще се стигне до операция. Нападателят ще пропусне възможността да играе за последно преди празниците в контролата срещу Академик София утре.

Междувременно стана ясно, че за спаринга със „студентите” в Пловдив пристига футболистът на Нефтохимик Симеон Златев. 22-годишният талант от Бургас е бивш възпитаник на Неделчо Матушев. Той е полузащитник и се завърна на терена след дълго отсъствие заради контузия и направи силна есен във В група с екипа на „шейховете”. Ако покаже добра форма в утрешния мач, Златев вероятно ще премине на „Лаута” през зимата.

Симеон Златев ще бъде и единственият играч извън школата на Локо Пловдив, който ще бъде тестван срещу Академик. Участие в двубоя ще вземат футболистите от първия тим, които по-рядко се появяваха в игра през есента, както и няколко юноши на „смърфовете”.

В тренировката на представителния тим днес се включиха вратарите Ферди Мюмюнов (набор 1992) и Венцислав Христов – (1993), защитниците Христо Стамов (1994), Бахри Шакир (1991, в момента играе в Асеновец) и Ангел Делчев (1989, в момента играе в Созопол), както и атакуващият халф Станислав Йорданов (1994). Утре те ще получат шанс да впечатлят треньорския щаб с изявите си.

Локо Пловдив и Академик играят във вторник от 13:00 часа на Лаута.