Нападателят Сьорд Арс, който има договор с Левски, продължава да не е наясно със своето бъдеще. Гонг научи, че наскоро холандецът е отказал конкретна оферта от руски тим. Става дума за Том от град Томск, но в крайна сметка сделката се е разпаднала, тъй като таранът не е пожелал да заиграе в споменатия клуб.

В момента Том е първи във втората по сила руска лига и почти сигурно ще влезе в елита. Сьорд Арс игра под наем в Китай, където блесна с 13 точни попадения. Холандецът завърши на четвърто място сред голмайсторите в китайското първенство.

Арс изкара един полусезон в Левски, като вкара два гола в европейските клубни турнири и шест попадения в А група. Въпреки това той не попада в плановете и на сегашното клубно ръководство. Наскоро Илиан Илиев заяви, че ще разчита само на Базил Де Карвальо и Жоао Силва, както и на младия Тодор Чаворски.

„Продължавам да търся нов отбор на Сьорд Арс. Предполагам, че ръководството на Левски ще иска сериозна сума за него. Работим по въпроса“, лаконичен бе агентът на футболиста Николай Жейнов.

Най-вероятно става дума за сума от порядъка на 200-250 хиляди евро. „Сините“ вече взеха около 150 000 евро за Арс при преотстъпването му в Китай. Идеята на клубното ръководство е да бъдат избити парите, които преди време Левски плати за холандеца.