Собственикът на Пирин Емил Огнянов Наков не се появи на определената от него среща в 12.00 часа по обяд в Община Благоевград.. Кюстендилецът днес сутринта декларира желание да даде на общината 34 процента от своите акции, но както и преди две седмици, и сега се отметна, изпращайки по факса споразумение, в което иска да остане изпълнителен директор, да няма ревизия и да бъдат назначени в управлението на клуба негови хора.

Разочаровани останаха и кметът Костадин Паскалев, и председателят на Общинския съвет в Благоевград Костадин Хаджигаев, както и всички останали акционери. Последните бяха готови и чакаха пред кабинета да поделят безвъзмездно своите 46,5 процента и по този начин общината щеше да придобие мажоритарен дял и да стане собственик на отбора.

Наков обаче предпочете да не дойде и направи за смях целия град, въпреки че прекрасно знаеше, че БФС е готов на компромис, ако общината стане собственик на отбора. Това обаче вече няма как да стане, кюстендилецът закопа славния Пирин. При така създалата се ситуация, общината най-вероятно ще започне да обръща по-голямо внимание на детско-юношеската школа на Пирин. Наков прекрасно знае, че няма какво да прави във футбола с отбор във В група, с големи задължения и блокирани сметки, също така знае и защо не трябва да има ревизия, както иска във факса, изпратен до общината.

При така създалата се ситуация, Пирин няма как да вземе лиценз за професионалния футбол и отново ще се върне в аматьорския футбол, като преди няколко години.

Вчера кметът на Симитли Апостол Апостолов публично предложи 200 хиляди лева за лиценза на Пирин, но Наков не прие и тази оферта.