Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Емил Наков съобщи, че от клуба са поискали мачът с Левски да се играе в друг ден, но нямало свободна дата. „Как да ги вдигнем тези момчета, вдигнахме ги веднъж преди осем месеца. Не трябваше да се играе този мач. На никой не пожелавам такава обстановка след това, което се случи. Ние сме зарибили футболистите си с обещания, но вече го няма човекът, който беше мотор на тези действия. И на момчетата им е тежко, тяхното бъдеще не е ясно”, коментира шефът на „чернобелите”.

Наков призна, че вече няма сили да се занимава с футбол. „Аз тоя мач го играх преди две години. Нямам сили, не съм птицата феникс”, каза босът. „Отборът има нужда от такъв човек като г-н Тасев, който да го поеме с цялата си енергия и да го превърне в европейски клуб”, смята Наков. Той заяви, че неговото бъдеще ще бъде ясно, след като говори със съпругата на Тасев – Таня. В нейни ръце се намират делата на пловдивския клуб след смъртта на президента на отбора.

„Вие медиите добре украсихте Тасев пред цяла България. В такава държава живеем. Ще ходим утре на погребение. Такава ни е съдбата. Ако бяхме в Румъния, нямаше да е така. Там няма убийства от години, но за съжаление живеем в България”, каза Наков.

„Бизнесът на Тасев беше порочно чист. Той играеше на явни търгове, беше играч от класа. На него не могат да му препишат нищо нерегламентирано. Това, което тиражират медиите е грях за този човек, за семейството. Това са пълни глупости и не прави чест на журналистите”, заяви босът на Локо Пд.

Наков сподели, че единствената причина да присъства на днешния мач са феновете на пловдивския отбор. „Това, което ме накара днес да присъствам на стадиона, е публиката. Тези привърженици заслужават себеотрицание. Но такава е съдбата, явно прокоба на нашия клуб. Локомотив е запазена марка. Ще бъде и в бъдещето”, заяви Наков.