Собственикът на Локомотив Пловдив Емил Наков е отказал днес около 16 часа офертата от английския инвестиционен фонд с представител Димитър Герасимов. Наков е използвал аргумента, че офертата не го устройва и има по-добра.

Привържениците на клуба спазиха заръката си, като не позволиха отборът да излезе за първа тренировка. В 18 часа футболистите излязоха на терена, но веднага бяха наобиколени от около 500 запалянковци и бяха принудени да се приберат в съблекалнята.

Преди това бяха издигнати трансперанти с надписи „Наков, кой уби Тасев?”, „Наков ти си временен, а ние вечни”, „Наков нямаш чест и достойнство”. Шефът на фенклуба Деян Колев заяви, че запалянковците са готови да провалят всички тренировки и мачове на отбора, докато не се изясни въпросът със собствеността.

Готови сме да тръгнем от нулата, от Б или В група заяви Колев. Той каза още, че представители на турските бизнесмени, които са другият вариант за нов собственик са се свързали с хора от фенклуба и са казали, че има само първоначален интерес и сделка може да има след пет или шест месеца.

В същото време част от запалянковците притежаващи акции в дружеството са подготвили жалба до окръжния прокурор Андрей Атнасов, с която искат разследване на документацията в клуба и липсата на суми свързани с трансфера на Мартин Камбуров в Ал Ахли, на Тунчев, Илиев, Котев, Петров и Георгиев в ЦСКА и неотразената продажба на Алекс във Фиорентина. Според жалбоподателите неотразяването на извършените доставки в данъчните декларации и в годишния финансов отчет на дружеството налага извода, че средствата постъпили от покупко-продажбата на футболистите не са влезли в касата на дружеството, а са присвоени от изпълнителния директор в качеството му на длъжностно лице.