Отборът на Локомотив Пловдив получи наказание от три мача без публика след прекратения двубой срещу Ботев през уикенда. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз определи тази санкция за „смърфовете“ след проведено по-рано днес заседание.

Освен това, ръководството на тима ще трябва да плати и глоба в размер на 10 хиляди лева.

От Дисципа обясниха, че в действителност по правилник наказанието за отбора на Локомотив Пд е за три мача лишаване от домакинство, но санкцията е заменена с по-тежката - провеждане на три срещи на закрити врати. Причината за това е потенциалната опасност, която бе създадена за здравето на футболисти, длъжностни лица и фенове, от действията на черно-белите запалянковци.

От Дисципа обясниха, че това наказание не повтаря предишните три санкции на Локомотив, заради които клубът бе наказан драстично. Първото бе заради сбиване между агитките на Локомотив и Нефтохимик в Бургас, втората и третата бяха за хвърлени предмети с последствие, когато бяха ударени полицаи в два мача на черно-белите.

Единият от членовете на комисията Георги Камишев, който днес води заседанието, заяви, че до момента Локомотив е глобен с 51 хиляди лева само заради действията на публиката, като в тази сума не влизат глобите от спортно-техническа гледна точка.

Дербито между Локомотив и Ботев бе първоначално спряно в 41-ата минута, а в последствие и прекратено при резултат 0:0. Причината за този развой на събитията бе поведението на по-крайните фенове на „смърфовете“, които на два пъти засипаха с бомбички терена. В резултат на това главният рефер на срещата Георги Кабаков реши да опази здравето на участниците в дербито, като го прекрати.

В същото време Ботев Пд е глобен с 5000 лева.