Нападателят на Спартак Вн Владислав Мирчев може да пропусне гостуването на своя тим срещу Ботев Пд в първия кръг от пролетния дял на шампионата. Причината обаче не е контузия, а евентуално наказание, което грози нападателя.

По време на мача от международния турнир в Албена срещу Калиакра, след като бе изгонен от рефера Антон Генов, нападателят хвърли ръкавиците си по посока рефера, което може да бъде изтълкувано, че е замерил съдията. Този казус ще бъде разгледан от Дисциплинарната Комисия и може да се стигне до наказание. При това положение за гостуването срещу Ботев, наставникът Атанас Атанасов-Орела ще трябва да избира за партньор на Десислав Русев в атака между Бойко Величков и Воденичаров.

За предстоящия двубой администраторът Илко Станчев ще картотекира новопривлечените Радо Станев, Десислав Русев, Иво Михайлов, Воденичаров, Данчо Пенев, Димитър Стефанов, както и Стоян Георгиев и Станислав Жеков, които се подвизаваха в Спартак като преотстъпени и през първия полусезон. Другата седмица картотека трябва да получи и аржентинецът Вилар.