Монтана отнесе наказание от една среща лишаване от домакинство и 2000 лева глоба от Дисциплинарната комисия на БФС заради хвърлени предмети на терена с последствие. След двубоя от деветия кръг на "А" група между Монтана и Локомотив Пловдив бе метнат камък от феновете на домакините на пистата, който удари наставникът на пловдивските "железничари" Иван Маринов, съобщава БГНЕС. В доклада на рефера Кольо Данев е описано всичко и комисията наказа тима от северозападния град.

ДК наказа още Ботев Пловдив с глоба от 1000 лева за хвърлени предмети от феновете на "канарчетата" по време на двубоя им срещу ЦСКА. Футболистът на Локомотив Мездра Предраг Пажин е наказан с две срещи лишаване от състезателни права и глоба от 5000 лева за нанесени обиди към длъжностно лице.

Съотборникът на Пажин Страти Илиев пък ще плати 3000 лева глоба за нанесени обиди към длъжностните лица на срещата с Черно море в медиите.

Играчът на Монтана Уеберт Да Силва Мигуел ще пропусне следващия мач на тима си и ще заплати 1000 лева глоба. Димитър Петков от Локомотив Мездра и Любомир Витанов от Миньор Перник са наказани с по една среща и глоба от по 250 лева. Втородивизионният Свиленград се задължава да възстанови щетите, нанесени от привържениците му на стадион "Димитър Бурков" в Търговище по време на гостуването на Светкавица от деветия кръг в Източна "Б" група.