Левски взе първа победа в първенството на своя стадион от месец май насам, след като разкова Нефтохимик с 6:0 в среща от 10-я кръг.

„Сините“ нямаха абсолютно никакви проблеми, и накрая очевидно се забавляваха на терена, докато съперникът им бе прекалено слаб. Нефтохимик през първото полувреме поне поглеждаше към вратата на Блажевич, но след почивката вече тотално се предаде, и не се видя с какво ще спаси мястото си в елита, поне на този етап.

Необичайни голмайстори вкараха половината попадения за Левски, като Даниел Димов се разписа цели два пъти. Резултатът можеше да стане дори двуцифрен, но Евгени Караманов извади куп положения, а и „сините“ футболисти загубиха концентрация, и направиха невероятни пропуски в края на двубоя.

Най-после победа на Герена за Левски, срещу плачевен Нефтохимик

източник: LAP.bg

Резултатът бе открит след по-малко от четвърт час игра, когато след центриране отляво на Родригес, от пряк свободен удар, Даниел Димов засече без проблеми с глава, под увисналата отбрана на гостите.

В последните 10 минути от първото полувреме домакините вкараха два гола и удариха гред. В 35-та Миро Иванов се разписа, с нов далечен удар, от около 25 метра, фронтално срещу вратата. Караманов не успя и да види топката, между многото футболисти пред него. В 42-та минута Гари Родригес удари греда, а минута по-късно, Пламен Димов вкара, след като засече с глава центриране на Миро Иванов отляво.

Най-после победа на Герена за Левски, срещу плачевен Нефтохимик

източник: LAP.bg

Така Левски се оттегли с аванс от 3:0 на почивката.

Разстрелът срещу Караманов продължи през второто полувреме, от 62-та минута. Тогава Даниел Димов пак се отчете сред голмайсторите, след центриране отляво, при което Туре и Макриев се разминаха с топката, и тя се озова в краката на Димов, който от десетина метра стреля във вратата.

Страхотен гол вкара Влади Гаджев в 69-та минута, като премина на слалом между няколко защитници на Нефтохимик, влезе в пеналта и пусна покрай Караманов за 5:0.

Невероятен пропуск направиха играчите на Левски в 87-та минута, след центриране на Родригес отляво. Боби Цонев продължи отлично към вратарското поле, но там на Антонио Вутов се изпречи Илиян Йорданов и вместо да стреля от три метра във вратата, младокът би в аут. Йорданов се реваншира само минутка по-късно, като намери с центриране отдясно Родригес, а той върна към точката на дузпата, откъдето Гаджев стреля точно за финалния резултат от 6:0.

Най-после победа на Герена за Левски, срещу плачевен Нефтохимик

източник: LAP.bg