Илия Димитров беше тотално непознат до вчера, когато записа първите си минути в професионалния футбол. 17-годишното момче от Левски получи изненадващ шанс да попадне в групата на „сините“, а в 78-та минута на двубоя с Пирин Гоце Делчев Тони Здравков го пусна в игра.

Димитров е нападател, а първите си тренировки с мъжете на Левски прави при Славиша Йоканович. Сърбинът изисква от Здравков момчета от школата, които да попълнят групата по време на двустранните игри. Ден преди вчерашната среща с Пирин, Здравков бе принуден да привлече Илия Димитров от школата, която познава отлично. Генков беше наказан, а Левски имаше куп проблеми с контузени футболисти. Наставникът на „сините“ пусна Димитров, а той направи добро впечатление, макар и за малкото време на терена. Илия беше близо до отбелязването на гол след като опита удар от малък ъгъл, отразен от Абдиков.

Димитров е роден през 1996 година в Дупница, но от малък живее в София. Започва да тренира на стадион „Раковски“, а по-късно го привличат при по-добрите на „Герена“. Илия е играе под ръководството на Владко Шаламанов в набор 96, но защитава цветовете и на по-големите в старшата възраст, където наставник е опитният Георги Тодоров.

Куриозно е, че вчера Димитров се прояви на терена за сметка на Антонио Вутов, който този сезон има близо 15 участия във всички турнири. Другите юноши, които играят в първия тим на „сините“ при новия треньорски екип са Борислав Цонев и Христо Попадийн, който дебютира отново срещу Пирин Гоце Делчев, но за Купата на България.