С леко закъснение се проведе Церемонията Футболист на годината. След като в края на отминалата 2014-а година бе проведено гласуване, с цел да бъдат отличени най-заслужилите футболисти, отличниците получиха своите награди.

В гласуването участие взеха над 120 журналисти.

Ето и всички победители в отделните категории, както и техните първи думи:

Награда за Феърплей 2014-а година - Берое

Награда за Най-красив гол за 2014-а година - Томаш Иршак /Ботев Пд/

Награда за Най-добър вратар за 2014-а година - Владислав Стоянов /Лудогорец/

"Благодаря за тази награда. През миналата година пак спечелих това отличие и сега отново. Това означава, че държа ниво. Искам да благодаря и на моите съотборници, които много ми помагат, особено на Моци. Това е едно признание и за тях", каза Владо Стоянов, след като вдигна наградата.

Награда за Най-добър защитник за 2014-а година - Козмин Моци /Лудогорец/

"Искам да благодаря за тази награда. Също така на всички, които работят в Лудогoрец, защото без тях, аз нямаше да държа тази награда", каза Моци.

Награда за Най-добър полузащитник за 2014-а година - Светослав Дяков /Лудогорец/

"Благодаря за наградата. Благодаря и на Ивайло Петев, който ми връчи отличието, дължа много на него. Благодаря и на треньора си в Лудогорец, на съотборниците ми, на собствениците. Имам самочувстие за добър полузащитник, но мисля, че има още много добри играчи в България, които заслужават това отличие", коментира Дяков.

Награда за Най-добър нападател за 2014-а година - Мартин Камбуров /Локомотив Пд/

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. В колкото и трудна ситуация да е Локо Пд, тази награда е за всички, които обичат Локомотив Пд. Дано догодина да има по-млад нападател на България. Всеки гол е ценен", каза Камбуров.

Награда за Най-добър треньор на 2014-а година - Георги Дерменджиев /Лудогорец/

"Благодаря за това признание. То е за целия колектив. Пожелавам на всички успешна година. Победата срещу Стяуа бе по-ценна за мен. Ще бъда доволен, ако българските фенове се радват август, септември и октомври", сподели победителят Дерменджиев.

Награда за Най-добър чужденец за 2014-а година - Козмин Моци /Лудогорец/

Награда за Най-проспериращ млад играч на България за 2014-а година - Божидар Краев /Левски/

"Страхотна награда. Искам да благодаря на Левски и на целия щаб, на моите колеги, защото макар и клиширано, без тяхната помощ, нямаше да получа това отличие. Тази награда идва подпечатана с огромна отговорност и носи много очаквания към мен. Това, което знам от футбола, е, че трябва да се доказваме всеки ден. Подготовката не бе много тежка в Анталия, но не мога да коментирам титулярното място. Мечтаният трансфер е в Левски", каза младият Краев.

Награда за  НАЙ-ДОБЪР ФУТБОЛИСТ ЗА 2014-а ГОДИНА 

3. Димитър Бербатов /Монако/ 

"Искам да поднеса извинение от страна на Бербаров, който не може да присъства тук, заради професионални ангажименти. Той благодари и каза, че тази награда ще вземе достойно място в неговата витрина. Искам да си пожелаем здраве и успешна футболна година", каза мениджърът на Димитър Бербатов - Емил Данчев, който получи наградата.

2. Светослав Дяков /Лудогорец/

"Голяма чест и отговорност е. Отново благодарности към Лудогорец. И благодарности към моето семейство. Успех на всички български отбори в евротурнирите", сподели първите си емоции Дяков, след като бе отличен с поредна награда.

1. Владислав Стоянов /Лудогорец/

"Искам да изкажа благодарност на всички, които гласуваха за мен. Дори и не съм мечтал да я получа. Все пак аз съм вратар. Искам да благодаря и на моето семейство и на моята приятелка. Благодарности към моите съотборници и треньорския щаб, че имам възможността да спечеля тази награда", сподели Владислав Стоянов.