Повече от три часа собственикът на футболен клуб „Левски" Тодор Батков беше разпитван в ГДБОП по така наречената „казанска афера". Адвокатът не пожела да се срещне с журналисти и беше изведен от полицаите от страничен вход на сградата на столичния булевард „Черни връх".

Малко след 12 часа адвокат Тодор Батков пристигна в сградата на ГДБОП. Повече от три часа продължи разговорът му с антимафиотите. Неофициално се твърди, че поводът за поредната среща е така наречената „казанска афера". В сградата на ГДБОП дойдоха също и главният прокурор Борис Велчев, шефът на следствието Бойко Найденов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ДАНС Цветлин Йовчев. По-късно пред Дарик Калин Георгиев съобщи, че не е бил в сградата заради случая „Батков".

Дни преди мача с ЦСКА четирима футболисти на „Левски" - Дарко Тасевски, Юсеф Рабех, Зе Соарес и Живко Миланов, отпътуваха за Русия за мним трансфер в шампиона Рубин Казан. По-късно собственикът на синия клуб Тодор Батков обвини собствениците на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов в организиране на аферата, припомня dariknews.bg .