От Националния фенклуб на шампионите очакват над 2000 привърженици да подкрепят Левски при гостуването на Литекс в Ловеч. Мачът е от 20.45 часа, но късният начален час няма да откаже левскарите да бъдат с любимците си.

Златин Тепсиев, като шеф на НФК Левски, както и представители на други „сини” фенклубове днес ще имат среща с Камен Пенков, заместник министър на вътрешните работи. На нея принципно ще се изясняват отношенията полиция – фенове.

ПФК Левски също ще има свой представител на тази среща. Левскарите ще искат от полицията да няма нейни представители точно пред агитката, а там да се разполагат стюарди. „Организираме пътуване до Ловеч с автобуси, като тръгването е в събота 17 часа от Кафенето на НФК на бул. „Черни връх,” заявиха от синия фенклуб. – За организирани фенове цената е 8 лева, за останалите 12 лева. Записванията стават предварително. Ще има и автобус с сини привърженици от Сандански и Благоевград.”

Очакват се и фенове от цяла Северна България. Златин Тепсиев е готов още в петък да пътува за Ловеч, за да се срещне с местните полицаи. Сините ултраси ще настояват за няколко неща, между които разширяването на клетката за гости и нейното укрепване най-вече от долната й страна.

И сини, и червени фенове нееднократно изразяват опасенията, че оградата откъм терена е „неестествено лесна за събаряне”.

Сините фенове са убедени, че разликата от пет точки между Левски и Литекс няма да бъде намалена след мача в събота.