Националът на Буркина Фасо Сейду Панандетигуири пристигна на проби в отбора на Берое, научи Гонг. Той се подготвя с Берое от няколко дни.

Панандетигуири е 27-годишен и е висок 180 см. В момента той е свободен агент и ще мине пробен период в отбора на Берое. Той играе като централен защитник, десен бек, а също така и като дефанзивен халф.

Българският мениджър Николай Ишков е докарал Панандетигуири в Берое, като старши треньорът Илиан Илиев ще го изпробва няколко дни, след което ще вземе решение дали ще го задържи.

Сейду е национал на Буркина Фасио и има записани 33 мача. Той е преминал и през юношеските и младежките формации на своята страна, а също така е играл и за олимпийския отбор на Буркина Фасо.

Футболистът започва своята кариера в отбора на Сантос Угадугу. Той подписва първия си професионален договор с отбора на АСФА Йенега. След това преминава през втория отбор на Бордо и тимовете на Локерен, Веен и Льо Авър. След това Сейду играе в португалския Униао Лейрия, където изкарва два сезона – 2009/2011. За последно той е играл в египетския Ел Ходоод.

По време на престоя си в Локерен, Сайду се засича с бившия треньор на Левски Славолюб Муслин. След като напуска Локерен, Муслин се опитва да привлече Панандетигуири в Локомотив Москва, но трансферът му пропада заради визови проблеми.