На „Тича“ продължават да очакват решението на бившия капитан на ЦСКА Тодор Янчев по отправената покана да стане част от тима. Ако полузащитникът приеме, то тогава Георги Иванов ще реши окончателно проблема с окомплектоването на халфовата линия в Черно море.

Не е тайна, че титулярът Самуел Камазола страда от хронични болки в коленете и това е една от основните причини той все още да не се е присъединил към подготовката на тима и продължава възстановяването си в родната Бразилия. Камазола се очаква обратно в България на 23-и януари, но при всички положения той ще е изостанал в подготовката за разлика от съотборниците си и едва ли ще бъде на 100% готов за първия мач от пролетния кръг на А група срещу шампионите от Лудогорец.

Ако Тодор Янчев приеме предложението на Черно море, единственият проблем по селекцията, който ще остане за решаване пред Георги Иванов е привличането на дясно крило, което със сигурност ще е от чужбина. При евентуален положителен отговор на Тодор Янчев, той ще играе редом до Еденилсон Бергонси, като опорен полузащитник, а кариоката ще се конкурира за своето място със сънародника си Камазола след пълното му възстановяване.

Сигурно е, че капитанът Георги Илиев ще оперира като атакуващ полузащитник зад централния нападател, което ще му даде повече свобода на действие, което ще кореспондира с присъщата за него импровизация.