Поставянето на дренажа за новия терен на стадион „Лазур” е във финалната си фаза. Валяци трамбоват чакъла, върху който до края на седмицата ще започне изсипването на специална пясъчна смес. На нея вече ще може да „легне” новото естествено покритие.

Тревата се „отглежда” в собствени плантации на фирма „Онтарио спорт” в Гърция. Фирмата на Христо Тодоров, която е ангажирана с работата на „Лазур”, изнася същите зелени „килими” и за терените в ЮАР, където през лятото ще се играят мачовете от световното първенство по футбол.

На бургаския стадион се очаква полагането на естествената трева да започне в средата на февруари, а месец и половина по-късно да се провеждат футболни двубои. Голямата цел е „акулите” да приемат „Левски” на „Лазур” в 22-рия кръг от първенството на „А” група в началото на април.

Успоредно с работата по централния терен, с трескави темпове върви изграждането и на ново игрище зад вратата в западния край на стадиона. Полето ще бъде с дължина 40 м и широчина 20 м. За него ще се ползват рула от изкуствената трева, която беше разположена на централния терен. По-голямата част от тази трева в момента се разстила на игрище на кампуса „Гнездо на акули” до летището в Сарафово.

На стадион „Лазур” вече изкопаха и основите за новите „местостоянки” на треньорските щабове и резервите по време на мачове. По модела, познат от английските стадиони, конструкциите ще бъдат монтирани на 60 см под нивото на пистата.

Кардиналният ремонт на бургаския стадион започна на 27 декември. Работата не спря нито в дъждовете и снеговете, нито при рязкото застудяване и мразовитото време.