Левски продължава да се задъхва финансово. „Сините“ треперят дали ще успеят да покрият най-наложителните задължения и да са чисти пред УЕФА. Някои щуротии от страна на част от феновете направиха така, че тези, които не обичат отбора да го сочат с пръст. Левски посъбра точки и пак стана камъче в обувката. Въпреки това е уязвим по много параграфи. Днес на „Герена“ се случва и нещо хубаво. Подиграващите се със 100-годишния тим могат да си вземат почивен ден.

„Сините“ успяха да си подменят изкуствения терен. На пръв поглед това е незначителна дреболия. Много важно, че юношите ще имат по-хубави условия за работа. Това няма да подобри финансовото състояние в момента, няма да донесе и по-голяма класа в първия тим, но въпреки всичко е изключително стратегическо събитие за Левски. На „Герена“ нещо беше започнато и завършено...

Преди години „сините“ бяха първи в изграждането на такова игрище. Сътворението на изкуствения терен бе отбелязано подобаващо. На практика този „килим“ се изплати многократно и то отдавна. Левски продаде някои от своите рожби за добри пари в Европа /Михайлов, Курдов, Домовчийски, Вутов и др./.

На „Герена“ нямат пукната пара, но успяха да се справят с тази наложителна задача. Инвестицията ще бъде „избита“, защото е разумна, а успехът е гарантиран. Левски продължава да е магнит за децата, но условията са нещо изключително важно. За да изпратиш детето си на тренировки е необходимо да знаеш, че ще има къде да се преоблече /съблекалните също са подновени/ и на какво да играе без да му причини контузия. Любовта е само едната част от нещата.

Изграждането на терена демонстрира, че на „Георги Аспарухов“ не се правят само дивотии. Показва се, че школата наистина е приоритет. За да си стъпи на краката, Левски трябва да наблегне върху фасона си. Хубавата и подредена школа е едно от разковничетата. Голямата работа е стадионът. В момента продължава изграждането на Сектор А. Тази инвестиция също е гарантирано възвръщаема. Оборотът, който ще генерира новата трибуна на „Георги Аспарухов“ със сигурност ще е по-солиден от този на трибуна „Моци“ в Разград. Левски е марка и е необходимо да бъде използвана разумно и прагматично. Новият стадион трябва да стане. Може да е по-бавно от желаното, но този проект е съществен за бъдещето развитие на Левски.

Новият терен е някакво положително послание. Левски иска да събира таланти, да прави футболисти. На „Герена“ са в криза, но и да не бяха. По-добре Краев, отколкото Кевин Бру...