На Коледа стават чудеса! И то не само в приказките, а и в реалния живот. Ако не вярвате, питайте футболиста на Монтана Христо Иванов и неговата красива принцеса Владимира.

Докато си говорехме как са прекарали почивката си, се оказа, че съм изпуснал новината. Оказа се, че двамата имат малкото „бижу” Виктор, но не са семейство, което не знаех. На 22 декември Виктор стана на осем месеца. Владимира реши да ме измъкне от положението и каза, че ще има „приказка”, която ще завърши с щастлив край, т.е. със сватба. Това е последствие на случващото се от две години и половина насам и на случилото се на Бъдни вечер.

В навечерието на тази Коледа вратарят на Монтана Христо Иванов се реши на едно от най-важните отигравания в живота си. Дори и в този момент не изневери на професията си. Направи го с вратарска ръкавица, но не за да спаси, а да подаде важен пас в живота си. Направи го в Мадрид, направи го като в приказка, тази за Владимира и Христо...

Двамата живеят заедно от лятото на 2008 година, когато се запознават в Севлиево.

„Тя ме хареса и ме свали”, спомня си Ицо и продължи шеговито. „Понеже е каратистка, нямаше как да й откажа. Всичко се случи в едно градско кафене в Севлиево, където играех за Видима Раковски. И двамата още отначало разбрахме, че нещата ще са сериозни и веднага заживяхме заедно. И досега се разделяме само, когато съм по лагери.”

Версията на Владимира, за това как е харесала Христо. Какво е харесала една каратистка в един футболист? „Всъщност не знаех, че той е футболист”, откровена е чаровната дама. „Привлече ме това, че беше интелигентен и много забавен. Тогава, в онзи момент той озвучаваше цялото заведение. Той е овен, а аз лъв, но той не си отговаря на зодията. Не е рогат.”

Двамата не са семейство, но се появява Виктор. Как се решиха на тази стъпка и кой определи името на малкия мъж? „Живеем добре заедно и без брак”, категоричен е Христо. „То като има любов, то един подпис е просто една формалност. За детето не сме го мислили много. Виктор е рожба на любовта ни.”

Христо и Владимира като актьорите Калин Врачански- Камен и Елена Петрова- Боряна от любимия им филм „Стъклен дом”.

Владимира разказва как е решен въпросът с името на малкия: „Когато забременях си казахме, че той ще определи името ако е момиче, ако е момче аз ще определя името. Христо искаше , ако детето е момиче да е кръстено на майка му Марияна, а аз ако е момче да е Виктор, защото значи Победа, Победител.”

Стигаме и до най-съществената част от „приказката”, когато „принцът”(Христо) коленичи и давайки пръстена пита „принцесата”(Владимира): „Ще се омъжиш ли за мен?”

„Дойде ми като гръм от ясно небе, защото наистина не го очаквах”, откровена е Владимира. „Бяхме в Испания, в Мадрид при семейството му. За Бъдни вечер. Бяха и децата на сестрата на Христо и разглеждаха с интерес подаръците. Ние същия ден обикаляхме спортни магазини и аз си харесах една футболна ръкавица с ключодържател. Ицо се засмя и ми каза, че това ще е подаръка ми. Когато приключихме с подаръците на децата Ицо дойде към мен и ми каза, че сега идва ред на моя подарък и аз му казах да ми дава ръкавицата. Той ми подаде ключодържателя – ръкавица, а аз не видях, че в дупчицата му имаше пръстен. Взех ръкавицата,а той се притесни и падна на колене. Чак тогава аз се сетих да загледам ключодържателя. Всички в този момент замлъкнаха и ни загледаха. А неговият въпрос беше зададен с треперещ глас: „Ще се омъжиш ли за мен?”. Аз онемях. И го целунах. А той ми казва, че не съм му отговорила на въпроса. И тогава му казах най-прочувственото „ДА”. Това бе тази част от приказката ни.”

Сега всички близки и познати на Владимира и Христо очакват и приказната им сватба...