На 12- и юли (сряда) световната футболна централа ще решава спорни трансферни казуси, сред които и този за спора между Левски и Енерги за Станислав Ангелов.

„Направихме каквото можахме по случая", заяви за Дарик радио Константин Баждеков", искахме да се намери разрешение на казуса, но немците не реагираха на нашата покана за среща в София. Вместо това Енерги разреши на Ангелов да тренира с отбора. Щом нямат желание, ще чакаме на 12- и юли ФИФА чрез комисията си за състезателните права да реши спора”.

От страна на БФС вицепрезидентът Михаил Касабов се е опитал да посредничи за решаване на спора. Той е предложил среща в БФС в понеделник, но от Енерги досега не са отговорили.

Според изпълнителния директор на Левски фактът, че БФС не дава жълтата карта на Ангелов, показва позицията на футболната ни централа.

„ Вярваме че БФС ще защити нашата позиция, която ние смятаме за правилната в спора”, сподели още Баждеков. „Не знам от какво ги е страх от Енерги да дойдат в София да водят разговори. Играли сме в Шампионска лига и тук са идвали Челси, Вердер и Барса и са се чувствали добре”.

В същото време от Левски признаха, че не знаят къде се намира Антон Вергилов, който има договор с клуба до юни 2008-а година. Той трябваше да играе в контролата с Видима Раковски, но не се яви в Правец.

Не отговарял и на мобилния си телефон при търсене от страна на сини шефове. По непотвърдена информация, Щангата, както е прякора на Вергилов, имал намерение да играе в Миньор Перник.

От Левски обаче ще дадат жалба до Арбитражната комисия за спиране на състезателните му права.