Новият старши треньор на Ботев Пловдив Станимир Стоилов заяви, че на този етап две са сигурните нови попълнения в отбора – Веселин Минев и Спрокел. Специалистът добави, че се водят преговори и с националния вратар на България Владимир Стоянов.

Мъри добави, че целта на треньорското ръководство е да бъдат привличани млади футболисти, които да играят в Ботев няколко години, след като клубът да може да спечели от техните евентуални продажби.

Стоилов заяви, че на този етап не мисли да се разделя с футболисти, като разкри, че оферта има единствено за левия бек на „канарчетата“.

„Засега сигурните нови са Веско Минев. Очакваме подписването на Спрокел, защото медицинските прегледи са добри. До заминаването на лагера ще има още един нов футболист, който ще знаете на 7-ми“, заяви Мъри.

„Продължаваме разговори за привличане на още един двама нови футболисти. Ще станат ясни когато ги привлечем. Най-вероятно ще са от чужбина. Няма да коментирам освобождаване на футболисти. Когато вземем нови, тогава ще коментираме дали ще освобождаваме. Никой не мисли за такова нещо. В момента мислим за подсилване на тима“, добави той.

„Първо няма нищо общо с привличането на Спрокел в ЦСКА, единствено съм казал мнението си на Стойчо Младенов. Аз привлякох Спрокел в Анортозис от Холандия. Той бе капитан Витес. В последните пет месеца не искам да коментирам защо не е играл в ЦСКА, не се притеснявам за неговите качества, знам какво може, той ми е най-малкото притеснение. Работил съм една година с него. На приказки, разбира се, да казвам колко са велики, няма смисъл. Футболистите трябва да се докажат на терена. На хартия е много лесно да говорим за някой. Щом се привлекли някой не се съмняваме в техните качества“, обясни още наставникът на Ботев.

„Искам да търся за атаката момчета до 23 години. Да поиграят няколко години в Ботев, след това да ги продадем. Селекцията се прави с идея за бъдещето, без значение дали ще сме треньори ние. Във футбола трябва да има възрващаемост, не може само да се налива“, сподели още той.

„Относно вратарския пост – имаме разговори с Владо Стоянов, той е национал на България. Към средата или края на другата седмица ще уточним детайлите с неговия клуб. Той ще стане свободен агент през лятото. Искаме да го привлечем, той е на 25 години, български вратар“, каза Мъри.

„Тодор Неделев не е спирал да тренира, концентрирал се е върху физическата си сила. До лятото Неделев трябва да има много по-добра физическа подготовка. Ще търсим да най-подходящата позиция за него. До лятото ще искаме Ботев да разполага с най-добрия млад футболист в България. Всички други качества Неделев ги има, затова работи върху физическата си мощ“, разкри бившият треньор на Анортозис.

„Чужденците, които ще привлечем, държа да са по-млади, да имат бъдеще в Ботев, а след това клубът да спечели от тях. Ние разполагаме с нормални пари, да съществува Ботев така, както трябва. С много пари разполагат клубове в Англия. Много пари се влагат в базата при нас. Играчите на Литекс аз ги познавам много добре, защото аз съм ги наложил, школата на Литекс започна да работи преди 5-6 години, това са първите плодове. До година, две-три, 30-40 процента от играчите в клуба трябва да идват от школата на Ботев. Целият треньорски щаб ще се занимава с младите играчи. Ще попълним бройката за лагера с някои от тях. Школата на Ботев тепърва започва да работи“, каза Стоилов.

Старши треньорът на Ботев говори и за очакванията си в новия си тим: „Не желая да призовавам за търпение. Всеки трябва да харесва Ботев и отбора си. Не е толкова важно дали харесваш треньора или даден играч. Аз съм част от отбора. Нормално е да получа подкрепа. Всеки ден повече работа дава израстване на отбора. До лятото трябва да изчистим всички игрови проблеми, които има. От лятото Ботев трябва да се конкурира с първите два-три отбора. Ако не успеем, значи нещата не са както трябва. За сега не на всяка цена е Лига Европа. Но ние трябва да гоним третото място, без да се отказваме от него. Първо трябва да играем добре, след това ще дойдат и резултатите. Не съм видял схемите, когато съм бил треньор, това са най-лесните обяснения за неуспехи на треньори и играчи. Уважавам всички и противници и съдии. Надявам се на коректно отношение към нашия клуб. Не вярвам да има тенденциозно отношение към нашия клуб“, завърши Станимир Стоилов.