Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов се завръща в Шампионската лига с друг клуб - казахстанския Астана. В навечерието на дебюта на този тим в най-комерсиалния клубен турнир, Мъри си спомни за предишните европоходи начело на "сините". 

Родният специалист даде специално интервю за сайта на УЕФА, в което си спомни за битките от Оксер, през Удинезе, та до Киево, след които записа името си със златни букви в историята на тима от "Герена". 

"Срещу Оксер преди девет години показахме страхотен характер и издръжливост, за да продължим. Точно това исках да видя от момчетата - характер и способности и се радвам, че го показаха тогава."

"После имахме голям мач с Удинезе на осминафиналите. Никога не е лесно да спечелиш срещу силен италиански отбор, особено след като си получил гол първи. Затова на почивката отидох и казах на момчетата: "Така, както е резултатът, мачът е загубен. Всичко, което можете да направите, е да победите." И така стана."

"Тогава увереността ни ставаше все по-голяма с всеки изминал мач в УЕФА. Целият клуб беше настръхнал в положителния смисъл, заедно с нас", сподели Стоилов в интервюто си за сайта на Евроцентралата. 

Накрая той се върна и на мачовете с Киево, след които "сините" влязоха в групите на Шампионската лига и дълго време бяха единственият роден отбор с такова постижение, преди и Лудогорец да го стори миналия сезон. 

"Много се колебая кой мач ми е по-любим - първият, който спечелихме с 2:0 или реваншът. Но тези моменти няма да ги забравя. Бяхме наистина уверени и в двата си мача, а посрещането, което получихме от феновете при завръщането в София след мача във Верона беше умопомрачително", сподели Стоилов в интервюто.