Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов говори на традиционната пресконференция преди мача със Зрински в Мостар. Двубоят от вторият квалификационен кръг на Лига Европа е в четвъртък от 19.30 часа на стадион „Бьело поле” в Босна.

„Оценяваме важността на срещата, имахме възможност вече да наблюдаваме мачовете на Зрински от първия кръг. Знаем, че ни предстои един изключително тежък и труден двубой, защото домакините са много организиран и дисциплиниран отбор. Футболистите им са с доста добро самочувствие и увереност. Надявам се да стане един наистина европейски мач и който е по-добър да спечели”, започна с експозето си пред босненските журналисти най-успешният български треньор през новия век.

„Зрински е отбор, който може да победи всеки, в местната лига. Надявам се нашият отбор да играе на максимума на възможностите си. Ние имаме някакъв план да отстраним домакините, но той трябва да се организира първо на терена. Винаги добрият план е когато приключат и двата мача. За нас добрият план ще е когато сме в третия квалификационен кръг. Иначе когато загубиш – няма добър план”, категоричен бе Мъри.

„Никога не е добре, когато някой си мисли, че е фаворит. Аз имам достатъчно опит в евромачове и сме елиминирали доста отбори, които са били определяни за фаворити. Аз смятам, че фаворити във футбола няма, естествено изключвам топ отборите в Европа, когато играят срещу нас. Ние сме балкански отбори и който се представи по-добре в двата мача, той е фаворит”, завърши Станимир Стоилов.