Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов бе категоричен, че победата над Левски не е сигурна атестация за европейска квота. Това Мъри направи пред предаването на БТВ „Зона Спорт“.

„Отборът показа тактическа дисциплина и желание. Те искаха да зарадват привържениците. Имахме повече ситуации за гол най-вече заради това, че се възползвахме от грешките. Важна за нас победа и в исторически план, също“, започна бившият наставник на Левски.

„Мисля,че ние пречупихме отбора на Левски заради добрата организация в защита и че не им позволявахме да организират атаки. Ние бяхме избрали тактика, с която мислехме, че ще сме по-успешни и опасни“, продължи специалистът.

„Има доста неща, които трябва да изчистим – владение на топката и т. н . За да се направи отбор, трябва да се работи постоянно и дългосрочно. Не са са променили перспективите пред Ботев, ние ще си следваме нашата стратегия. Успехът дава повече доверие от страна на хората. Победата е факт, заслужена е“, коментира още Мъри.

Колкото до нивото на организацията в двата отбора, Мъри каза: „Двата клуба, Левски и Ботев, се опитват да работят професионално. Нормално е Левски да е по-напред, все пак последните 10 години Ботев имаше проблеми. Но сме на прав път“.

За финал Мъри показа критичност, като заяви: „Ботев спечели мача с Левски, но това не е гаранция, че ще играем в Европа. И да не играем няма да е голям проблем. На този етап не ни трябват нови играчи“.