„Преди месец аз казах, че откриването на базата в Коматево е една от мечтите ми. Да се готвятх там първия отбор, втория отбор и цялата академия. Това е пътят, по който трябва да върви всеки един клуб”, доволен бе Станимир Стоилов преди официалното откриване на базата на клуба в квартал Коматево. То е в сряда в 10.30 часа.

„Просто съм изключително щастлив. Трябва да благодарим на собственика за подаръка, който ще направи на всички ботевисти. Досега в България надали някой друг го е правил. Оттук нататък ангажиментите ни – на треньори и ръководители стават двойно или тройно по-големи. В тази база в следващите няколко години трябва да излязат новите звезди на Ботев Пловдив. За да може да има някаква възвръщаемост за клуба” , добави Мъри.

Той коментира и факта, че последните големи трансфери от България на Запад са свързани с него. Мъри успя да пласира в Ливърпул Николай Михайлов, в Херта – Валери Домовчийски, в ПСВ Айндховен – Станислав Манолев, в Байер Леверкузен – Атанас Курдов и наскоро тодор Неделев в немския Майнц 05: „Нормално е това да ласкае мен и всички хора, които работят с мен. За добро и ли за лошо, ние сме хората, които през последния техен период в България сме ги обучавали, развили и дали насоки. За да продадеш играч в западен клуб, като изброените от Вас, отборът ти трябва да играе по европейски. Иначе много трудно, някой западен клуб ще дойде да купи български играч. Те ще могат да му видят качествата, но няма да знаят дали ще могат да му променят мисленето, дали ще могат да го вкарат в тактическата дисциплина. Затова голяма част от клубовете се отказват от така наречените наши „звезди. Иначе това е нашата задача в България – да правим футболисти и да ги продаваме!”