Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че липсва уважение между клубовете в България и особено към „сините”. Мъри сподели още, че неговият отбор ще остави дребните страсти настрана, тъй като трябва да се държи като истински европейски клуб.

„Първо, не знам, коя от двете политики – да отговаряме на нападките към нас, или да не им обръщаме внимание, трябва да е най-точната. Левски се опитва да бъде нормален клуб, да се държи нормално да показва добро поведение, да даде шанс на всеки да работи – и противници и съдии, но явно, че не получаваме нужното уважение. Само заради нашата история не бива да Левски да бъде обиждан. Ние разходихме цяла България из Европа, но това няма как да си го спомнят, същите хора, които ни обиждат. Важно е да се обиди Левски. Ние обаче трябва да се държим като европейски клуб, ще оставим дребните страсти настрана”, започна „синият” специалист.

„Ако президентът на Пирин е нормално мислещ човек, след като изгледа положението по-спокоен, може би, би трябвало да се извини за обидите. Според мен не е правилно да се напада някой преди да си видял за какво става дума при дадено положение. Това, че съдията свири страхливо и аз го видях още от първата минута”, коментира още Мъри.

„Явно, Сираков влияе Левски да е пет точки назад. Ако той наистина влияеше на първенството, Левски щеше да е 50 точки напред. Неговият проблем е същият като нашия, като на клуба – че иска да се държи прекалено добре и да не обръща внимание на дребни неща. Оттам всеки си излива нещата, както на него му харесва. Питайте Сираков защо предишните години отговаряше, а сега не го прави”, коментира още наставникът на Левски.

Чуйте още подробности от Мъри Стоилов около състава на българските шампиони след вчерашното равенство с Пирин.