Ботев Пловдив завърши 1:1 с 13-ия в полското първенство Корона Киелце във втората си контрола в Кипър. Броени секунди деляха Станимир Стоилов от първа загуба начело на "канарчетата", но в добавеното време на мача Костадин Дяков успя да възстанови равенството. Срещата се игра в градчето Паралимни, което се намира на 7 км. от Агия Напа.

Пловдивчани започнаха мача в следния състав:

Адам Стаховяк – Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев – Борис Галчев, Томаш Иршак, Мариян Огнянов – Тодор Неделев, Вандер Виейра, Иван Цветков.

В първите минути българите много бързо овладяха центъра на терена, но дълбоко прибраният тим на символичните гости ги затрудняваше да стигат до изгодни ситуации. В 10-ата след грешка на един от бранителите на Корона Вандер получи шанс да стреля от воле пред наказателното поле. Изпълнението му обаче бе много слабо и попадна право в ръцете на вратаря.

Най-чистото положение за "жълто-черните" дойде в 36-ата минута, когато Вандер спечели ъглов удар вляво от вратата на Корона. Неделев центрира, топката прехвърли куп играчи, за да отиде към непокрития Спрокел на далечната греда. Бранителят обаче не успя да я уцели и тя излезе в тъч.

След почивката поляците заиграха доста по-активно, но инициативата остана на страната на Ботев. На няколко пъти Артур Енрике и Иван Цветков нахлуваха опасно в пеналта, но защитниците се справиха с опитите им да комбинират.

В 70-ата пък вратарят на "канарчетата" след почивката Росен Андонов направи уникално спасяване, след като нападател на Корона стреля много силно в горния му десен ъгъл.

Шест минути по-късно обаче поляците откриха. При един корнер отдясно, Кристоф Кирч бе изпуснат на близката греда и с глава опъна мрежата зад Андонов.

Бамого и Педро на два пъти пробиха отбраната на Корона по десния фланг, но вратарят се справи с ударите им

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Борис Галчев центрира от фаул по левия фланг, Костадин Дяков се измъкна на първа греда и стреля покрай вратаря. Защитник сложи крак на пътя на топката, но след рикошета тя все пак влезе във вратата.