Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе гост в студиото на Дарик радио. Наставникът коментира загубата на „сините” от Тампере и отпадането от Шампионската лига.

Избрано от думите на Стоилов:

„Нищо не се е променило от снощи, продължавам да твърдя, че причината за загубата е в мен, като треньор и в отбора. Бяха осигурени всички перфектни условия за подготовка, смятам, че се готвихме наистина добре. Просто в последно време Левски не игра така, както го правеше преди шест месеца. Причините са комплексни, най-важното е да направим правилните изводи.”

Снощи загубихме всичко, но спечелихме в едно - видяхме феноменална публика. Не си спомням загубил Левски да има такава подкрепа. Ние отпаднахме, но феновете ни остават в Шампионската лига.”

„Аз продължавам да вярвам на тези футболисти, няма да се отказвам от който и да е от отбора. Ще променя някои неща и ще засиля работата.”

„След като другата седмица анализираме спокойно всичко, ще излезем с единно мнение. Основното, което трябва да се направи е да се концентрираме върху работата си. Левски трябва да повиши значително качеството си на игра, въпреки че в момента то е по-високо от това на останалите отбори в България.”

„Ако искаме да имаме трайно присъствие в Европа, първо трябва да си оправим първенството, както направиха в Турция и Гърция.”

„Приказката на Левски бе изключение на действителността. Дано тази година да има трима участника в групите на УЕФА.”

„Бяхме се договорили, че по всички линии, че един играч може да бъде продаден, затова пуснахме Емил Ангелов. Аз никога не съм спирал футболист, но ще пуснем Валери Домовчийски само при добра оферта, където той ще е щастлив, където ще се чувства добре.”

„Тази година трябваше младите футболисти да вземат повече участие, така го бяхме предвидили. През последните две години гонехме все титли, купи и затова те не можеха да взимат толкова участие. Левски трябва винаги да е добър, да радва публиката. Вярвам, че футболистите ще направят всичко възможно да си заслужат любовта на феновете.”

„Левски загуби снощи толкова пари, колкото спечели миналата година.”

„Не е нормално преди който и да е мач да сме считани за фаворити. Трябва винаги да се знае, че българските отбори са аутсайдери. Два пъти ни обявиха за фаворити – срещу Беверен и срещу Тампере, видяхте какво стана. Другото е, че трябваше непрекъснато да отговаряме на въпросите къде е Сираков, което според мен не бе най-важното.”

„Тук няма никакви лични интереси и облаги. Ние всички сме тук, за да помагаме на Левски да се развива. Когато си в отбор като Левски, това е целта – да се развиваме.”

„Основното е да се играе добре, няма друг начин да обясниш на феновете. Това е истината, снощи Левски не игра добре.”

„Притеснително за мен бе представянето на Седрик Бардон в подготвителния период. Но аз няма да се откажа от футболистите си. Може би в един момент просто си помислиха, че всичко ще дойде твърде лесно.”

„Целите за Левски ще са съвсем стандартни – титла, купа. Левски има по-голям потенциал от това, което показа дотук.”

„В момента сме на дъното. По-надолу няма!”

„Най-притеснителното е, че не видях един играч, който да е стъпил крачка напред от преди. Единствено Лусио Вагнер ми хареса. Всеки от тях трябва да си зададе въпроса защо не се доразвихме.”

„Искахме да продължим, но явно това ни бяха възможностите. Футболистите разбират какво са направили. Те разбират, че са загубили много, но запазиха обичта на фена. Затова имат два пъти повече стимул, за да се доказват.”

„Не бих променил кой знае какво, може би да избера по-предпазлива тактика за първия мач. Но тогава нямаше да съм аз, нямаше да е Левски. Аз толкова време ги уча да играят атакуващ футбол и да търсят гол от първата минута.”

За нищо не съжалявам. Аз ще напусна Левски само когато ми кажат „Стига”. А след вчера, след отношението на феновете, няма какво повече да искам.”