Станимиир Стоилов направи своя дебют начело на Ботев Пловдив, макар и в контролна среща, с победа 4:2 над аматьорския отбор Свиленград. Двубоят се състоя в Александруполис, като победата на „канарачетата“ бе видяна от около 300 техни фенове.

Отборът на Свиленград поведе малко изненадващо в резултата в 8-ата минута, когато Ридван Хаджифейзула намери Аян Садъков - Младши, който стреля и след рикошет в крак на защитник топката влезе в мрежата на Ботев. Две минути бяха нужни на Ботев, за да се върне в мача. Точно в 10-ата минута Петър Атанасов изравни резултата с удар отблизо, след разбъркване пред вратата на Свиленград.

Мъри дебютира с победа начело на Ботев Пд

източник: http://www.botevplovdiv.bg

Футболистите на Ботев Пловдив продължиха да търсят втори гол и попадението не закъсня. В 23-ата минута добра комбинация между бразилците в състава на Ботев, при която Вандер и Артур си размениха подавания в наказателното поле, а левият защитник сервира топката на Николай Павлов, който на празна врата изведе Ботев напред. Така първата част завърши при резултат 2:1 в полза на пловдивчани.

В началото на второто полувреме Станимир Стоилов смени изцяло състава си, а отборът на Свиленград показа характер като в 59-ата минута тимът стигна до равен 2:2. Петьо Димитров засече подаване от ляво на вратата на Ботев и отбеляза гол. В 64-ата минута при един далечен изстрел на Тодор Неделев топката рикошира в играч на Свиленград и стана лесна плячка за вратаря Грабчев. Няколко минути по-късно Рубен Паласуелос стреля с глава след изпълнение на корнер, но защитник изчисти от голлинията.

8 минути преди края на мача Ботев излезе за втори път в мача напред в резултата. Ангел Рахов се разписа след центриране от ъглов удар за 3:2.

В 87-ата минута „канарчетата“ нанесоха своя решителен удар. Тогава Костов намери с дълъг пас Дяков на левия фланг, той нахлу в наказателното поле, финтира защитник и с левия крак изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на Свиленград.

Така дебютът на Станимир Стоилов начело на Ботев Пд бе увенчан с успех 4:2, а следващата контрола на пловдивчани е в Пловдив срещу тима на Чавдар Етрополе, на 23-ти януари.