След като закриха тренировките си през тази седмица, от треньорския щаб на Ботев Пловдив решиха и да не говорят до навечерието на дербито с Локомотив Пловдив. Енрико Пичони наложи забрана на своите футболисти да дават каквито и да е изявления до петък, като мълчанието важи и за наставника. Все пак спортният директор на „жълто-черните” Малу Мпасинкату сподели пред Гонг актуалната ситуация при „жълто-черните”.

„Наистина по желание на нашия треньор искаме да има спокойствие в отбора до деня преди мача. Не мога да ви кажа нищо ново около преговорите за продажба на клуба, аз искам сделката да приключи възможно най-бързо, но това не зависи от мен. В момента всички мислим само за дербито и това как да се представим по най-добрия начин в него. Чуждестранните футболисти, които доведохме, са наясно със значението на този мач и ще дадат всичко от себе си, за да победят. Дербито си е дерби в която и да е държава и ние много добре знаем, какъв е заряда в този мач”.

„Жълто-черните” тренираха двуразово днес, единствените футболисти, които към този момент са под въпрос за мача, са Ален Карлет и Густав Бахойен. Малу Мпасинкату заяви, че се надява до събота с картотеки да бъдат уредени нападателите Луис Лопес и Емил Мбамба.