Видима Раковски вече е с единия крак в Б група, след равенството 2:2 с Миньор Перник в 28-я кръг на А група. Тимът от Севлиево водеше с 2:0, но допусна две попадения, последното – в добавеното време на редовните 90 минути, и така загуби невероятно важни точки в битката за оцеляване. Така Видима остава на пет точки от спасителния бряг, само два кръга преди края на първенството. Отборът е с 21 точки, една повече от предпоследния Академик, и две пред Сливен, но на пет зад Калиакра и Пирин. Ако запази моментната си позиция, Видима ще играе бараж за оставане в елита. Миньор продължава да пази средата на таблицата, и макар да нямаше причина да се хвърля в Севлиево, избра да играе феър-плей.

Видима поведе в 24-та минута след изпълнение на корнер, когато Александър Бранеков надскочи Дани Златков и отбеляза с глава. Георги Стойчев вкара и втори гол за домакините в края на първото полувреме, но той бе отменен заради засада. Такъв все пак падна в 60-та минута. Атанас Иванов бе изведен добре, финтира двама защитници, и прати от 11-12 метра топката в долния десен ъгъл на вратата на Чворович.

Темпото на игра на Видима обаче значително спадна в последния половин час от двубоя, и Миньор се възползва отлично от това. В 67-та минута резервата Явор Въндев стреля, Пламен Колев отрази, но топката попадна в друга резерва - Брахими, и той се разписа, за да намали изоставането на гостите.

Отново Явор Въндев бе в основата и на равенството, постигнато едва във втората минута на продължението. Въндев овладя на гърди, намери Томислав Павлов, и той от границата на пеналта простреля излезлия напред Колев за 2:2.

Време за още атаки нямаше, и така двата състава взеха по една точка, резултат, който може да се окаже фатален за Видима Раковски, и без значение за Миньор Перник.