Днес, 14.04. 2010 г., в сградата на Българския футболен съюз се проведе среща между представители на Българския футболен съюз, Министерството на вътрешните работи и професионалните футболни клубове от "А" група, съобщава официалният сайт на централата.

Модератор на дискусията бе изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов, а от страна на БФС участваха още директорът на "Първенства и турнири" Антон Попов, началникът на "Направление Спортно-техническо" Веселин Маркович и секретарят на Спортно-техническата комисия Елена Ваташка. Като представители на Главна дирекция "Криминална полиция" към МВР присъстваха Лучко Домусчиев, Янислав Климентов и Васил Стойчев, Антон Златанов от СДВР, Алекси Стратиев и Георги Крумов от ГДОП. Свои представители на срещата изпратиха ПФК "Левски", ПФК ЦСКА, ПФК "Локомотив" (Сф), ПФК "Локомотив" (Пд), ПФК "Миньор", ПФК "Славия" и ПФК "Пирин".

Участниците в дискусията разгледаха разработените от Изпълнителния комитет на БФС на заседанието от 09.04.2010 г. Указания за прилагане на Наредбата за първенствата и турнирите - глава 3, раздел 11 (Ред и сигурност по стадионите). Голяма част от тези указания са изработени по препоръки от Министерството на вътрешните работи. Бяха обсъдени и редица конкретни действия по подобряването на синхрона в работата на БФС, МВР и клубовете при борбата с футболното хулиганство и осигуряването на реда при провеждането на мачовете от професионалния футбол по стадионите и извън тях в цялата страна. Направени бяха и предложения за организационни промени при провеждането на футболни срещи, които да гарантират сигурността на играчи, длъжностни лица и привърженици. Всички предложения ще бъдат подложени на широка дискусия на Общото събрание на Професионалната футболна лига на 27 май 2010 г., а също така и на специално организирания в края на май или началото на юни семинар с отговорниците по сигурността във всички клубове.