Новият старши треньор на Левски Пепе Мурсия заяви, че подписването с клуба е стъпка напред в неговата кариера и вече се брои за левскар. Специалистът бе представен днес официално пред медиите, пред които сподели, че се надява да върне „сините“ на върха в класирането.

„От днес съм треньор на Левски. За мен наистина е голяма чест, че подписах с този клуб. това е стъпка напред в треньорската ми кариера. Осъзнавам какъв отбор е Левски за България“, каза Мурсия.

„Този отбор има богата футболна история. Знам, че ще нося голяма отговорност. Това е много задължаващо.“

„Левски трябва да се върне там, където му е мястото. Аз съм сигурен, че ще имам подкрепата на целия спортно-технически щаб. Също така разчитам и на вашата помощ. Искам да върнем Левски там, където му е мястото.“

„Знаете всички, че съм роден в Испания. Аз съм горд от моя произход. Откакто вече подписах с Левски, трябва да знаете, че има един българин повече и един левскар повече в агитката.В агитката няма да има групи на чужденци и българи. Всички сме левскари.“

"Така или иначе това, което ще искам от футболистите са няколко простички неща. Първо ще бъда много честен с тях. Работа, ред, дисциплина и талант."

"Няма да позволява в моя отбор футболистите да не се раздават и да не оставят сърцата на терена. Няма да искам резултати още в началото. Това, което ще искам е много работа, за да бера плодовете им по-късно. Ако работим здраво и стабилно, съм сигурен, че ще постигнем резултатите."

"Първо трябва да преценим това, което имаме като налични играчи. Ще играем с възможностите, които имаме и реалностите, които тези играчи предлагат. Така или иначе това, което ще гарантирам е, че ще излизаме само и единствено за победата. В съвременния футбол няма нищо по-важно от крайния резултат. Знам, че отборът на Левски е доста амбициозен."

"Трябва да се запозная не само с Левски, но и с българския футбол. Моята работа ще бъде подчинена на развитието стъпка по стъпка. Трябва да градим отбор. Шампионатът започва на 19 юли. Ние не може да мислим много по-напред."

"Ще се опитам да използвам горчивия им опит от миналия сезон. Ще трябва да си помогнем взаимно, за да се върнем там, където ни е мястото."

"Имам добри познания върху историята на Левски. Моята идея е да остана доста години в Левски. За мен е предизвикателство, че съм тук, но това ме задължава много."

"Напрежение и натиск има във всички отбор и във всяка една работа. Още повече във футбола, защото той представлява един спектакъл. Аз се надявам да има чисто футболно напрежение. Ако почнем да бием, то напрежението ще бъде по-малко."

"С мен ще работи преводач. Ще защитавам интересите на Левски. Благодарен съм, че Левски ме върна към футбола. Да, ще започна да уча български. Езикът във футбола е универсален и никога не може да бъде причина за проблеми."

"Да, знам, че Любо Пенев ще бъде треньор на Ботев. Той беше много добър футболист, много добър човек. Мисля, че е и добър треньор."